Home>Groep 1/2a>70.000 kinderen krijgen schaatsles

70.000 kinderen krijgen schaatsles

zaterdag 23 september 2017

Te weinig kinderen hebben ooit op schaatsen gestaan. Sterker nog: veel kinderen hebben nog nooit ijs gezien. De Deventer ijsbaan De Scheg wil ten koste van alles voorkomen dat er over 20 jaar geen Olympische schaatshelden meer zijn en start een groot offensief: 70.000 kinderen van 550 basisscholen mogen gratis komen schaatsen.

Wie is jouw Olympische schaatsheld? Erben Wennemars? Mark Tuitert? Stefan Groothuis? Of Jan Smeekens, Lotte van Beek of Michel Mulder van de jongere generatie? De overeenkomst: allen zijn groot geworden op de kunstijsbaan in Deventer! Wie wil dat nou niet?

Ook de kinderen van onze school kunnen dit seizoen echte IJsHelden worden! De regionale ijsverenigingen, KNSB en kunstijsbaan De Scheg nodigen gezamenlijk alle basisschoolkinderen in de regio uit voor het project IJsHelden om het plezier van schaatsen te ontdekken. Wij ontvangen binnenkort een informatiepakket met folders en papieren paspoorten. Dit paspoort kunnen kinderen kosteloos inruilen voor een echte IJsHelden pas die enkele keren gratis toegang geeft tot De Scheg en boordevol ander voordeel staat. Hoe cool is dat! Wij hebben ons aangemeld en gaan op bezoek bij de Scheg met de groepen 2 t/m 8!

De voordelen van project IJsHelden:

  • Gratis schaatsclinics voor alle leerlingen die met school naar de kunstijsbaan De Scheg komen, gegeven door de ijsverenigingen in de week van 16 t/m 20 oktober en 30 oktober t/m 3 november.
  • Gratis schaatsclinics voor alle leerlingen die met school naar de kunstijsbaan De Scheg komen, gegeven door de ijsverenigingen én ludieke Olympische Spelen in de periode van 29 januari t/m 9 februari.
  • Funactiviteiten op de kunstijsbaan, onder leiding van gespecialiseerde activiteitenbegeleiders in dezelfde weken voor alle kinderen die met school naar de kunstijsbaan De Scheg komen
  • Voordelig pluspakket schoolschaatsen: leuke alternatieve gymles! Vraag naar de mogelijkheden.
  • Voor slechts € 2,- schaatsen huren bij schaatswinkel John Oude Wesselink (i.p.v. € 5,50) tijdens de clinic weken.

Wij ontvangen als deelnemer aan IJsHelden:

  • Lespakket Olympische Reis speciaal ontwikkeld voor groep 5 en 6.
  • Lespakket IJs ontwikkeld door de KNSB voor basisschoolleerlingen over het maken van ijs, de schaatstechniek en alles wat er bij schaatsen komt kijken.
  • Alle leraren worden door de KNSB uitgenodigd op de Coolste Baan in Amsterdam om te leren hoe leuke en informatieve bewegings-schaatslessen te geven, ook als er geen ijs in de buurt is

 

Zie ook