Home>Nieuws>Afscheid St. Bernardus in Deventer

Afscheid St. Bernardus in Deventer

dinsdag 18 juni 2019

De Rooms-katholieke St. Bernardusscholen Deventer  waren  meerdere katholieke scholen voor basisonderwijs, speciaal onderwijs ( l.o.m. en m.l.k. en voortgezet m.l.k. ) ; scholengemeenschap l.t.o. / l.h.n.o. / l.e.a.o.; m.a.v.o en m.d.g.o. die vielen onder de Stichting Het Bestuur der Sint Bernardusscholen te Deventer. De stichting is in 1996, na afstoten van alle types voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs een samenwerking aangegaan met de gelijknamige stichting St. Bernardus te Almelo.  Door vervolgens per 01 januari 2004 te fuseren met het bestuur van alle CNS scholen te Deventer is de Stichting Quo Vadis, in het kort Quo Vadis, ontstaan.

Vele (katholieke) basisscholen droegen de naam St. Bernardus met hun straatnaam, zoals o.a. Kerkstraat, Bierstraat, Groenewold en Zwaluwenburg.
Na fusies hebben de scholen voor nieuwe namen gekozen zoals Adwaita en de Windroos.
In 2004 kwam de St.Bernardus aan de Zwaluwenburg ook voor een dilemma; door splitsing van 2 scholen( locaties), de locatie Zwaluwenburg en locatie Andriessenplein, koos de locatie op de Vijfhoek voor de naam de Vijf-er. De locatie aan de Zwaluwenburg koos voor de naam die vanaf 1885 naam had in Deventer: Sint Bernardus.

In 1973 is de St. Bernardusschool gestart aan de Zwaluwenburg met als directeur Jan Donath.

 

 

Carol Kuipers nam deze functie over in 2003.
Carol was t/m 2018 directeur van de St. Bernardus.

 

 

 

Op 1 augustus 2019,

jaar later,

zal de naam veranderen in

Van 1973 – 1996 was er eerst een logo met Oostrik erin, helaas geen goed exemplaar tot onze beschikking. Bovendien is onderstaand logo nog gemoderniseerd, maar helaas hebben wij ook hier van geen goed exemplaar tot onze beschikking:

Het logo van 1996 – 2004:

Logo 2004 – 2016 na de splitsing met de locaties Zwaluwenburg en Andriessenplein:

Logo 2016 – 2019, vernieuwd naar de huisstijl van Quo Vadis:

 

Website sinds 1996 met o.a. onderstaand design:

NB: mocht iemand nog meer info toe willen voegen aan deze pagina, dan is dit van harte welkom!

Zie ook