Home>Groep 1/2a>Heel Deventer Hapt

Heel Deventer Hapt

maandag 22 mei 2017

In Deventer gaan we het wereldrecord koekhappen verbreken! Zijn jullie er ook bij, zodat straks echt Heel Deventer Hapt? We hebben al even geoefend tijdens de Koningsspelen in april (zie hier het filmpje).

Deventer is natuurlijk dé koekstad van de wereld met in het verleden ca. 40 koekfabrieken en tegenwoordig nog Deventer koek. Hoe is het mogelijk dat het wereldrecord koekhappen niet op naam van Deventer staat? Dat vond de Junior Kamer Deventer nou ook! Daarom gaan we op 25 juni 2017 het wereldrecord koekhappen verbreken. We hebben hiervoor meer dan 2.000 koekhappers nodig, maar hopen het Guinness World Record van 1452 en officieuze record van 1952 te verpletteren. Laten we het in een keer goed doen en laat niemand het voortaan nog in z’n hoofd halen om ons record te verbreken! Naast dat het wereldrecord bedoeld is om Deventenaren te verbinden, hopen we ook geld op te halen voor het goede doel: Stichting Present. Stichting Present gebruikt dit geld voor het kopen van materialen om kinderkamers mee op te knappen.

Op 25 juni klokslag 14.00 uur zal burgemeester Andries Heidema de eerste koek bij het pontje aan de Welle happen (zie hier zijn oproep aan alle Deventenaren). Daarna zal de estafette van ca. 2 km via de Deventer binnenstad eindigen op de Brink. Er wordt die dag ook een leuke film gemaakt van alle koekhappers langs de lijn. Bekijk onze website www.heeldeventerhapt.nl voor meer informatie en om je officieel in te schrijven (met de hele familie?). Deelname is uiteraard geheel gratis. Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en de nieuwste filmpjes? Volg ons op Facebook via www.facebook.com/heeldeventerhapt. Vragen of suggesties ontvangen we graag, daarvoor kun je mailen naar info@heeldeventerhapt.nl.

We zijn druk bezig met het uitwerken van verdere promotie, dus jullie horen snel meer van ons. Hopelijk tot de 25e!

Hartelijke groet,

De organisatie van Heel Deventer Hapt

Zie ook