Home>Groep 3>Het Nationaal Schoolontbijt

Het Nationaal Schoolontbijt

dinsdag 31 oktober 2017

logo-schoolontbijt

GEZOND ONTBIJTEN IS GEEN KUNST!

Elke dag gezond ontbijten: iedereen kan het! Daarom is ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’ het thema van deze 15e editie. Een ontbijtjubileum met meer scholen dan ooit! Van 6 tot en met 10 november 2017 gaan op 2.900 basisscholen in het hele land ruim een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op school. En in stadhuizen en musea. Begin jij de dag ook lekker, gezond en gezellig?

EEN GEZOND ONTBIJTPAKKET

Het uitgebreide pakket is elk jaar een schoolvoorbeeld van een gezond ontbijt. Dit jaar met nog meer variatie in lekker brood, beleg, zuivel, groente, fruit en thee. Bakkers, supermarkten en verschillende partners maken dat samen mogelijk. Er valt dus veel te kiezen! Het ontbijtpakket voldoet aan de nieuwste richtlijnen van het Voedingscentrum. Dat is de garantie voor een gezonde start van de dag. Wil je weten wat er in de ontbijtweek precies op tafel staat? Kijk dan op de pagina met alle producten. Je vindt daar ook de voedingswaarden en allergenen van het hele ontbijtpakket.

DE GROEPEN 3 T/M 8 DOEN MEE!

Dan kun je je zoon of dochter uit groep 3 t/m 8 op donderdag 9 november voor één keer zonder ontbijt naar school sturen. In de ontbijtweek schuiven deze groepen namelijk aan tafel voor een gezond ontbijt en voor een leuke les over de beste start van de dag. Zo leert je kind op een feestelijke manier hoe belangrijk elke dag ontbijten is en wat je ’s ochtend het beste kunt eten. De rest van het jaar ontbijten ze natuurlijk thuis. Help je mee om dat zo gezond mogelijk te maken?

Zie ook