Home>Groep 1/2a>Kerstviering

Kerstviering

donderdag 15 december 2016

Op woensdag 21 december is er een kerstviering van 17.00 tot 19:00 uur voor en met de kinderen.

We hebben dit jaar gekozen voor een kerstviering in de school en aansluitend het gebruikelijke buffet.
In de viering bestaat kijken en luisteren de kinderen met de leerkrachten naar stukken uit het oude verhaal, we zingen liedjes voor en met elkaar en al doende geven we samen de kerstgedachte gestalte.
Het thema van dit jaar is: GOUD, het eerste geschenk van de drie wijzen.
Waarom gaven zij als eerste Goud?
De afgelopen weken hebben we in alle groepen gezocht naar, en zullen we in de komende dagen zoeken naar de betekenis van Goud in al zijn facetten.
Na de viering gaan we in de eigen groep genieten van het  meegebrachte kerstbuffet.

Het is erg fijn om juist met kerst met elkaar en voor elkaar hapjes te maken.
Wij vragen uw medewerking om samen met uw kind voor een klein gedeelte van de hapjes te zorgen. Iedere groep verzorgt zijn eigen kerstbuffet.

Voor de beide kleutergroepen hangt er aan de deur van de klas een lijst met hapjes. U kunt daarop aangeven wat uw aandeel in het buffet zal zijn.

De hapjes voor groep 1 t/m 8 kunnen op woensdagmiddag 21 dec. tussen 14.00 en 14.45 uur gebracht worden.

Als U iets warms moet brengen of iets maakt wat in de koelkast bewaard moet worden kan uw bijdrage ook om 16.45 mee genomen worden. Overlegt u dat even met de leerkracht van het kind!

Uw bijdrage zal de feestvreugde beslist vergroten! Alvast hartelijk bedankt voor uw medewerking.

Nog even enkele puntjes van aandacht:

  • Het is de bedoeling dat uw kind op dinsdag 20 december een tas met daarin; een bord, een beker en bestek meeneemt naar school (alles graag voorzien van naam).
  • Kunt u op alle schalen e.d. ook uw naam plakken?
  • Om 16.50 uur gaan de deuren open, tussen 16.50 en 17.00 uur wordt uw kind verwacht.

Om  19.00 uur is het kerstfeest afgelopen.

De deuren bij de kleuters gaan om die tijd open. De ouders van de kinderen van de groepen 1, 2, 3 en 4 mogen dan naar binnen om hun kind uit die groepen op te halen.

De kinderen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 komen iets later met de eigen leerkracht naar buiten. U krijgt daarover nog een aparte brief.

Buiten staat vanaf 18.45 een kraam waar u samen met alle andere ouders geniet van warme chocolademelk en glühwein en uw kind weer tegemoet kunt zien.

Let op:

Wij verzoeken U vriendelijk om de kinderen van groep 1 tot en met 5 na afloop van de kerstviering onder begeleiding van een volwassene naar huis te laten gaan.

De kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 mogen eventueel zelf naar huis. Wilt U dan wel aan hun leerkracht een briefje geven waarop U toestemming hebt gegeven dat uw kind alleen naar huis mag.