Home>Groep 1/2a>Kinderboekenweek 2017

Kinderboekenweek 2017

donderdag 28 september 2017

Van 4 t/m 15 oktober is het weer Kinderboekenweek.

Op school en ook in de bibliotheek worden ook dit jaar weer een aantal activiteiten rond het thema “Gruwelijk eng!” georganiseerd. Er zijn leuke voorleesfeestjes, spannende Griezellabs en we sluiten de Kinderboekenweek af met een Kinderboekenfestival.

Voorleesfeestjes

Tijdens de voorleesfeestjes wordt er voorgelezen uit het boek die elke groep zelf heeft gekozen, zoals groep 5 “De vloek van Woestewolf” en groep 6 “De ongelooflijke avonturen van Merel Jansen”.

Kinderboekenweekgeschenk

Het Kinderboekenweekgeschenk® voor 2017 is Kattensoep geschreven door Janneke Schotveld en geïllustreerd door Annet Schaap.

Ieder jaar ontvangt u tijdens de Kinderboekenweek® gratis het Kinderboekenweekgeschenk®  bij besteding van tenminste 10 euro aan kinderboeken bij uw boekhandel.

Kattensoep

Boeli logeert met zijn kat Obama bij zijn opa. Er is iets vreemds aan de hand in opa’s buurt: er verdwijnen katten. Samen met opa’s buurmeisje Lucy probeert Boeli het mysterie op te lossen.

Wie zit er achter de mysterieuze kattenverdwijningen? En nog belangrijker: wat gebeurt er met de katten? Als ook Boeli’s eigen kat Obama verdwijnt, begint de tijd wel erg te dringen…

Het thema van Kinderboekenweek 2017 is griezelen. Onder het motto: gruwelijk eng! De boekhandel staat vol met spannende boeken waarin enge griezels en griezelige engerds een rol spelen. Dus kom maar langs… als je durft!

De Kinderboekenkrant

De Kinderboekenkrant is een vrolijke bewaarkrant boordevol boekentips voor leerlingen van groep 4 t/m 8. Op school krijgen de kinderen deze krant om ze enthousiast te maken voor lezen en om ze te helpen bij de keuze van hun volgende boek.

Wij geven de Kinderboekenkrant mee naar huis om ook ouders te inspireren en te motiveren om hun kinderen extra te laten lezen!

Zie ook