Home>Nieuws>Oproep Stichting Europa Kinderhulp

Oproep Stichting Europa Kinderhulp

donderdag 8 februari 2018

Mogen wij u even voorstellen?

Luc, Lisa en Sven. Doodgewone, leuke kinderen. Niets aan de hand, althans zo lijkt het. Maar ongevraagd en door uiteenlopende oorzaken zijn zij thuis de dupe van conflict, armoede of verdriet. Je ziet het niet aan ze; ze lopen er ook zeker niet mee te koop. Maar ze hebben er wel het hele jaar last van. Behalve die tweeënhalve week in de zomer…

Dan maken Luc, Lisa, Sven en ruim 1400 andere leeftijdgenootjes mee wat het is om onbekommerd kind te kunnen zijn. Even geen problemen. Wat dan wel? Aandacht, liefde en structuur. Daarmee zijn ze geholpen; komen ze steviger in hun schoenen te staan en krijgen ze vertrouwen in de toekomst.

Vertrouwen

Stichting Europa Kinderhulp (EKH) zoekt vakantiegastouders. Mensen die die aandacht, liefde en structuur kunnen bieden. Die een kind de vakantie van zijn leven wil geven en zichzelf daarmee trakteren op een glimlach. Want dat is wat er feitelijk gebeurt. Lisa hoeft in de vakantie even niet met haar oudere zus naar de voedselbank, omdat mamma de boodschappen niet kan betalen. Ze geniet bij een gastgezin volop van het samen ontbijten, een aai over haar bol en het op tijd naar bed gaan. Luc ondervindt in zijn vakantie aan den lijve dat er ook pappa’s zijn zonder losse handjes… Sven, hyperactief en een slechte slaper, komt bij zijn gastoudergezin helemaal tot rust. De huiselijke gezelligheid, andere kinderen en een verhaaltje voor het slapen doen hem zichtbaar goed. Zo heeft elk kind een eigen verhaal. Een rugzakje, heet dat tegenwoordig.

Sores

Europa Kinderhulp heeft ervaren dat dit type, korte vakanties kinderen veel energie geeft. Ze kunnen even alles sores van zich afschudden. Ze zien bovendien dat het anders kan. Dankzij vakantiegastouders zijn vanaf 1961 al vele tienduizenden kinderen uit binnen- en buitenland geholpen.

Geef een kind de vakantie van zijn leven

En EKH heeft nog steeds dringend nieuwe vakantiegastouders nodig. Bent u bereidt te helpen? Aanmelden, meer informatie of een kennismakingsboekje aanvragen kan via de website: http://www.europakinderhulp.nl  of per mail: overijssel@europakinderhulp.nl.
Liever direct en rechtstreeks contact, bel dan één van onze medewerkers: Arjan ter Haar (0523-610197).