Home>Groep 1/2a>Paasviering: kom in KLEUR!

Paasviering: kom in KLEUR!

woensdag 5 april 2017

De lessen van Hemel en Aarde, onze methode voor godsdienst en levensbeschouwing, gingen de afgelopen weken over vissen.

Wie raakt niet betoverd door beelden van kleurrijke vissen, die alleen of in grote scholen door helderblauw water lijken te vliegen? De onderwaterwereld van vissen is magisch. In veel culturen en levensbeschouwingen staan vissen symbool voor voorspoed en dankbaarheid. Denk aan Japanse koi karpers of sprookjes over vissen die je meenemen naar een onderwaterrijk. Ook in het christelijk geloof zijn veel verhalen over vissen: in scheppingsverhalen, Jona in de walvis en over de leerlingen van Jezus die vissers waren.

In de christelijke traditie spelen vissen een duidelijke rol. Er zijn veel verhalen over Jezus die zich afspelen in de visserswereld van zijn volgelingen. De eerste christenen gebruikten de vis als symbool voor hun gemeenschap; tegenwoordig zie je dat visje nog steeds, bijvoorbeeld achterop auto’s. Het prachtige verhaal over Jona is een van de klassieke verhalen..
Ook zal onze Paasviering in het teken staan van Vissen.

Wij willen u vragen om op donderdag 13 april uw kind in een spijkerbroek met daarop een felgekleurd shirt naar school te laten gaan!

Zodat we tijdens de Paasviering allemaal net zo kleurig zijn als de vissen in de zee. Daarmee willen we onze saamhorigheid, verbondenheid tot uitdrukking laten komen. Maar ook dat iedereen verschillend mag zijn en toch gelijk is.
Wij hopen op een mooie en inspirerende Paasviering.