Home>Groep 8>Plezier op school; cursus voor aanstaande brugklassers

Plezier op school; cursus voor aanstaande brugklassers

dinsdag 15 mei 2018

Begint uw kind/leerling na de vakantie aan de middelbare school? Vindt hij of zij dit toch wel spannend en gunt u hem of haar een steuntje in de rug? Dan kan de korte cursus ‘Plezier op school’ het verschil maken! De twee bijeenkomsten helpen het kind om een goede start te maken op de middelbare school.

Wat leren ze in de cursus?

De kinderen leren wat positiever over zichzelf denken en steviger in hun schoenen staan. Ze oefenen hoe ze contact kunnen maken met andere kinderen. Ook leren ze hoe ze het beste om kunnen gaan met plagen, pesten en andere moeilijke situaties. Dit door bijvoorbeeld te oefenen met opkomen voor zichzelf, omgaan met kritiek en groepsdruk.

Voor wie is het bedoeld?

Plezier op school is bedoeld voor kinderen die er tegenop zien om naar de brugklas te gaan. Kinderen die weinig zelfvertrouwen hebben, moeilijk vrienden maken of gepest zijn.

Waar en wanneer:

Zutphen:
1e bijeenkomst 20 augustus: 9.00 – 16.30 uur
2e bijeenkomst 21 augustus: 9.00 – 16.30 uur
Locatie: Buurtcentrum De Uitwijk, De Brink 116 te Zutphen

Deventer:
1e bijeenkomst 27 augustus: 9.00 – 16.30 uur
2e bijeenkomst 28 augustus: 9.00 – 16.30 uur
Locatie: Speeltuin De Driehoek, Rielerweg 110 te Deventer

Belangrijk om te weten:

Voorafgaand aan de cursus wordt in een kennismakingsgesprek met ouders en kind samen bekeken of de cursus bij het kind past. Er is één ouderbijeenkomst en zes weken na de cursus is er nog een gesprek met ouders en kind om te kijken hoe het gaat op school en of het kind nog meer hulp kan gebruiken. Deelname is gratis.

Zie ook