Home>Nieuws>Start van de dag in de kleutergroep

Start van de dag in de kleutergroep

dinsdag 9 januari 2018

Beste ouders van groep 1/2A en 1/2B,

Op school starten de kleuters iedere ochtend in de kring. Ze mogen een boekje pakken om te gaan bekijken/lezen. We merken dat het soms nog lastig is voor de kinderen om dit zelfstandig te kunnen uitvoeren waardoor het onrustig wordt in de groep.

Vanaf dinsdag 9 januari beginnen wij de dag als volgt:
Ieder kind wordt bij het planbord door de leerkracht begroet. Onder de zwarte streep vindt uw kind zijn naam terug bij de activiteit waar hij/zij mee aan de slag gaat. Dit is door de leerkracht van tevoren ingepland. Uw kind ziet of het aan het werk gaat met materiaal uit de gele, rode, witte of groene kast. Een andere mogelijkheid is dat hij/zij boekjes gaat lezen en bekijken onder begeleiding van de leerkracht.
We hopen op deze manier dat alle kinderen een prettige, rustige start in de groep kunnen maken!

De data van de inloop waar u als ouder met uw kind een activiteit doet in de klas staan vermeld op de site van school op de agenda. Op deze dagen zullen de kinderen niet starten met het planbord.

Dan nog graag even uw aandacht voor het volgende:
Na kerstvakantie is het de bedoeling dat de kinderen van groep 2 buiten afscheid nemen van papa/mama/opa/oma/oppas en dat uw kind zelfstandig naar binnen loopt.

Dit om meer rust te creƫren in de gang en bij de lockers.

Met vriendelijke groet,

Juf Seline, juf Jose, juf Thea en juf Nicole.