Home>Groep 3>Thuisversie “Zoemspel”

Thuisversie “Zoemspel”

vrijdag 2 december 2016

Begin september hebben alle ouders van groep 3 een mail ontvangen over de thuisversie van de software van Veilig Leren Lezen.  Naast de methode Veilig Leren Lezen gebruiken wij op school ook de leerlingsoftware bekend bij de kinderen onder de naam “het Zoemspel”.VLLleerlingsoftware-digitaalpleintje

Voor dit programma hadden we een proeflicentie van de thuissoftware aangevraagd welke wij nu willen veranderen in een vaste licentie.

Al was de belangstelling voor dit programma niet groot, de enkele reacties die wij ontvingen over het gebruik waren heel positief. Zelf zijn wij ook heel positief en denken naast het gebruik door enthousiaste leerlingen die wel/niet worden aangemoedigd door ouders, ook dit programma kunnen gebruiken voor extra hulp thuis indien dit nodig is.

Enkele reacties van ouders van onze school (nog hartelijk dank hiervoor) leest u hieronder.

Het is voor ons niet helemaal duidelijk.
Zijn de spellen die hij speelt nu op zijn niveau? Of kan hij elk spelletje maar op de gok doorklikken om punten te verzamelen? Vooral de werking van de bibliotheek is daar een goed voorbeeld van.
Ik had ook de verwachting dat je als ouder kon zien waar hij goed op scoorde en waar hij nog moeite mee heeft.
In ieder geval heeft hij er plezier in! En vooral in de winterperiode is het een mooi spel om er bij te pakken, als ze meer binnen zijn. Maar volgens mij zit er meer in dan dat ik nu door heb.

 

Mijn kinderen hebben in het begin er vaak mee geoefend. Daarna niet zo vaak meer, nu af en toe.
Ik denk toch dat de software handig is voor de ontwikkeling van mijn kinderen. Op deze manier kunnen ze goed oefenen wat ze op school hebben geleerd. Ik heb dus wel belangstelling voor dit programma.

 

Mijn zoon heeft de afgelopen maanden thuis gebruik gemaakt van “het zoemspel”. Hij heeft het niet heel vaak gespeeld, maar een keren dat hij er thuis mee bezig was, was hij wel heel enthousiast. Misschien zat het nog niet genoeg in ons systeem om er vaker aan te denken.

 

Het spel is logisch opgebouwd, al had ik het idee dat op school meer functies mogelijk zijn, maar dat kan ik mis hebben. Het spel nodigt op een speelse manier uit om te leren. Ook sluit het spel aan bij de belevingswereld van de kinderen.

Naast de licentie voor school nemen wij dus een licentie op de software voor thuis.
Deze leerlingsoftware voor thuis maakt het mogelijk om de oefentijd uit te breiden. Bijvoorbeeld voor kinderen met een zwakke woordenschat of die moeite hebben met lezen. Maar ook om leerlingen uitdagende leesbevorderingsopdrachten te laten maken.

Wij zullen een account aanmaken voor alle leerlingen. U bent zelf vrij om gebruik te maken van dit programma, al kan het voorkomen dat wij bijvoorbeeld bij een oudergesprek zullen adviseren hier thuis mee te gaan werken.

Mocht u vragen hebben over het programma, meldt dit dan per mail of komt u dan gerust een afspraak maken op school. Wij zullen ook zeker een informatiemoment plannen om beter inzicht in dit programma te krijgen.