Home>Nieuws>Vanaf schooljaar 2017-2018 nieuw platform: MOO

Vanaf schooljaar 2017-2018 nieuw platform: MOO

zondag 9 juli 2017

Het onderwijs heeft via internet toegang tot een ongekende bron van kennis en communicatieve mogelijkheden. In deze online wereld heeft MOO (Mijn Omgeving Online) als centraal startportaal een doorslaggevende voorsprong.

ICT is een evolutie

MOO, Leren met Heutink is een initiatief van de onderwijsspecialisten Heutink en Reinders en ICT specialist Heutink ICT, in samenwerking met de educatieve uitgeverijen. Deze unieke combinatie die er voor zorgt dat de verbinding gelegd wordt tussen visie, digitale leer- en werkomgeving, educatieve content, infrastructuur en devices. Aan de hand van het door ons ontwikkelde MOO, leren met Heutink stappenplan helpen wij u uw visie op (digitaal) leren te vertalen naar ICT oplossingen, met een centrale rol voor de leerkracht. Zo is ICT geen revolutie meer, maar een evolutie!

Flexibel en toegankelijk

Mijn Omgeving Online (MOO) is een complete, zeer uitgebreide, persoonlijke online leer- en werkomgeving met sociale functionaliteiten. MOO is ontwikkeld voor de cloud, is device-onafhankelijk en bevat het gemak van single sign-on. Hierdoor is het voor gebruikers niet meer nodig om verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden te onthouden.

Het gemak van één inlog

Eén enkele inlog geeft toegang tot alle relevante online informatie, toepassingen en communicatiemogelijkheden die relevant zijn. Bovendien is toegang tot Basispoort en Kennisnet Federatie geïntegreerd, wat het mogelijk maakt om toegang te krijgen tot software van uitgevers en andere contentleveranciers. Dit alles maakt MOO een uniek platform waar alle onderwijsgerelateerde en administratieve processen samenkomen.

De functionaliteiten

Enkele functionaliteiten onderverdeeld in leer-, sociale- en werkomgeving.

Leeromgeving

  • Programmabibliotheek
  • Zeer flexibel opgezet en in te richten

Sociale omgeving

  • Veilig, afgesloten sociaal platform voor het onderwijs
  • Feedback mogelijk op diverse plaatsen

Werkomgeving

  • Alle programma’s en functies in één portaal
  • Integratie van Office 365 en Google Apps

Een ultramodern platform; klaar voor de toekomst!

Enjoy the MOOvies

Bekijk de verschillende ‘MOOvies’; korte filmpjes van zo’n 20 seconden waarin we steeds een feature van MOO uitlichten. De komende tijd zullen we regelmatig nieuwe MOOvies presenteren om de vele praktische pluspunten van MOO 2.0 te presenteren. Bovendien gaan we natuurlijk gewoon door met de verdere ontwikkeling van het platform en het toevoegen van nieuwe features, mede op basis van feedback vanuit de scholen.

Zie ook